Geschatte leestijd: 2 minuten

Wat doe je als fanatieke hardloper wanneer de temperatuur steeds verder richting het nulpunt daalt? Juist: dan koop je een warme wintermuts. Wel een met ingebouwde bluetoothspeakertjes natuurlijk, want sportieve motivatie.

Zoiets moet ik gedacht hebben toen ik voor een paar euro dit machinale breiwerkje op AliExpress kocht. Kan mijn Trek Aftershokz headphone mooi thuisblijven. Die zit namelijk niet echt lekker onder een muts.

Wat is het idee? Een Chinees bedrijf kwam klaarblijkelijk met het briljante plan om twee bluetoothspeakertjes in een wintermuts te naaien. Blijven je oren niet alleen warm, maar worden ze ook verwend met de deuntjes van je Spotify-playlist.

Best OK geluid

Toegegeven: het werkt. Met de knoppen aan de zijkant kun je vrij simpel nummers pauzeren en het volume regelen. Ook een gesprek aannemen is een kwestie van een drukknop. Opladen gaat via een standaard usb-kabeltje via een uitsparing in het breiwerk.

Het geluid klinkt niet al te beroerd. Beter dan je voor dit bedrag zou verwachten. En ja, beter dan mijn 100+ euro kostende Aftershokz headphones. Geen eerlijke vergelijking, die houden mijn gehoorgang vrij en deze muts beslist niet. Maar toch.

Ook het pairen met m’n smartphone ging redelijk rechttoe-rechtaan. Kwestie van een knop indrukken.

Lelijkheid troef

Maar die eerste euforie sloeg al snel over in teleurstelling na een eerste blik in de spiegel. De muts is vormloos, ontdaan van ieder design of charme. De blauwe knoppen en het grote bluetooth-logo aan de zijkant maken het absoluut niet beter. De speakerblokjes vormen twee knullige bollingen aan de zijkant van je hoofd. Ik was nog het best te omschrijven als een kruising tussen Yoda en robot Pepper.

Mijn idee? Geen enkele vrouw gaat hiermee naar buiten. Ik in ieder geval niet.

Krapjes

Ook de pasvorm is niet ideaal. De muts is wat krap, grotere maten zijn er niet. Heb je een grotere schedel of een ferme bos krullen, dan piepen je oorlellen al snel onder dit designmeesterwerkje uit.

Een aardig bedacht concept, maar mijn advies aan de (anonieme) makers: stop deze draadloze speakertjes in een wat meer fashionable item. Dan wil ik best nog een keer AliExpress aanslingeren en weer een paar euro neertellen. Voor nu verdwijnt deze muts in de kast.

Prijs en verkrijgbaarheid

Toch kopen? Dat kan bijvoorbeeld¬†hier. Voor minder dan een tientje is ‘ie van jou. En je kunt nog een kleurtje kiezen ook, mocht dat het uiterlijk voor jou acceptabel maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *