Over ons

Waarom FemmeDigitale?

Wij zijn gek op technologie. En we vinden dat meer mensen deze interesse moeten hebben. Technologie beheerst ons dagelijkse leven en wordt alleen maar belangrijker. Kortom: weet wat er gebeurt in de wereld. Dat doe je niet alleen door het lezen van onze blog. Maar we helpen je wel een eind op weg. Ook als het gaat om andere actuele zaken.

FemmeDigitale, dat klinkt vooral als een blog van vrouwen voor vrouwen?

De content van onze blog wordt inderdaad geschreven door vrouwen. Maar Femme Digitale is zeker geen typisch vrouwenblog. Ook voor mannen valt er genoeg te beleven.

Je zult geen make-uptips van ons lezen. Want we weten zelf niet eens het verschil tussen foundation en concealer. Je kunt ons ook niet betrappen op een schoenen- of tassenfetisj. Daarom slaan wij ook fashiongerelateerde onderwerpen over. Tenzij het gaat over het toepassen van technologie in de modewereld. Dat vinden we dan wel weer interessant.

Wat we wel belangrijk vinden, is dat met name vrouwen beter geïnformeerd worden over technologie. Al is het alleen maar om af en toe een mannelijke collega met je kennis af te troeven. Dat doen wij zelf namelijk ook regelmatig. En het grappige is: het werkt. Met FemmeDigitale heb je dus nooit meer last van ‘mansplaining’.

Met FemmeDigitale weet je (gedeeltelijk) wat er speelt in de technologiesector. Dat is essentieel, want jouw functie verandert sneller dan je denkt. Technologie dringt tot in onze haarvaten door. En je wilt natuurlijk wel relevant blijven in je werk. Tenzij je op een vervroegd pensioen uit bent.

Voor de duidelijkheid: ook mannen zullen onze blog waarderen. Tenzij het echte IT-nerds zijn, want die kennen onze verhalen wel.

Waarom richt FemmeDigitale zich ook doelbewust op ouders?

Je kent ze wel of bent er misschien zelf eentje: ouders die de nieuwe technologische ontwikkelingen niet meer kunnen volgen, omdat de wereld te snel verandert. Wij vinden dat een slechte smoes. Technologienieuws ligt voor het oprapen. Dus ouders: zijn jullie digibeet, doe er dan wat aan! Dit zijn de allerbeste redenen die we ons hiervoor kunnen bedenken.

1. Weet waar je kinderen zich mee bezig (gaan) houden. De leerkrachten snappen meestal niets van technologie, dus blijf niet met je puppyogen naar de overheid kijken totdat kinderen eindelijk technologieles op school krijgen. Want we geven het je op een briefje: dat gaat nog decennialang duren met onze overheid. Neem het heft in eigen hand.

2. Weet hoe je je kinderen kunt stimuleren om meer met technologie te doen. Al is het maar om hen een goed arbeidsperspectief te geven. Veel beroepen gaan namelijk verdwijnen door robotisering. Sterker nog, het gros van de banen zal in de toekomst verdwijnen. Van bouwvakker en bankier tot administratief medewerker en accountant.

3. Weet hoe je je kinderen kunt beschermen tegen de nadelen van technologie. Waren we vroeger bang voor kinderlokkers, zet dan nu ook maar cybercriminelen en groomers op het lijstje.

4. Zorg dat je op feestjes en partijtjes meer hebt om over te praten dan alleen de kinderen. Luiers, eerste woordjes en tienerhormonen zijn op zich belangrijke en soms vermakelijke gespreksonderwerpen. Maar niet voor de hele avond. Want thuis praten we daar ook al over met onze partner.

Moet je dan kinderen hebben om de blog interessant te vinden?

Absoluut niet, maar sla dan wel de blogs over die zijn gericht op hoe je je kinderen kunt opvoeden met technologie. Verder schrijven we ook veel over nieuwe gadgets en technologieën, de huizenmarkt, verhuizen, politiek en alles wat ons verder nog bezighoudt. Ben je een voorstander van Trump? Dan zou ik onze blog lekker overslaan.

Waarom schrijven wij anoniem?

Wij – Esra, Daniëlle, Ramona, Fay en Alexa – maken onze achternamen niet bekend. Dat doen we met een reden. Als wij over technologie of politiek schrijven, dan willen we dat ongegeneerd kunnen doen.

Onze mening zal niet bij iedereen even goed ontvangen worden. Dat hoeft ook niet. Zo simpel is het.

Kan ik adverteren op FemmeDigitale?

Het is natuurlijk heel nobel van ons om iedereen meer informatie te geven over kwesties zoals cybercriminaliteit en het gevaar van het Internet of Things. Maar wij zijn geen Postbus 51. Wij steken er veel energie in om mannen, vrouwen en genderneutralen te voorzien van technologienieuws. Daarom zijn adverteerders meer dan welkom. Neem contact met ons op als je hierin geïnteresseerd bent.

We houden trouwens ook erg van gadgets. Als je ons je nieuwe product stuurt, plaatsen wij graag een (eerlijke) review. Weet wel dat we gadgets liever niet meer terugsturen. We zitten namelijk krap in onze tijd vanwege onze drukke baan, bloghobby en programmeerlessen voor kinderen. Daarnaast zijn we gewoonweg gek op allerlei nuttige en zinloze gadgets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *